2018. január 26., péntek

NK Bookclub: Februári olvasmányok


A januári sci-fi és rémtörténetek után, februárban egészen más vizekre evezünk. És hát miről is szólhatna ez a hónap, ha nem a szerelemről? :)
Krisztivel ezúttal két romantikus klasszikust szemeltünk nektek.

 Charlotte Bronte: JANE EYRE

A Bronte nővérek szinte mindig szóba kerülnek, ha a klasszikus irodalom szerelmes regényeiről van szó, így nem is volt kérdés, hogy ebben a hónapban tőlük is olvasunk.
Jane Eyre története egy árva leányról szól, akiből sok nehézség után nevelőnő lesz a gazdag Rochester családnál, ahol nem csak munka, de szerelem és megannyi bonyodalom is várja.

A regény folyamán megismerhetjük a XIX. századi Anglia világát, az gazdag nemesség csillogás alatt rejtőző önzését és képmutatását, valamint a korabeli nők helyzetét.Szerb Antal: UTAS ÉS HOLDVILÁG


Második olvasmányként egy olyan XX. századi magyar klasszikust választottunk, amit 1937-es megjelenése óta több nyelvre lefordítottak.
A könyv egy belső utazás története; egy férjé, aki a nászútján megszökik felesége mellől és útnak indul a holdvilágos éjszakában, hogy válaszokat találjon megannyi kérdésre, melyeket talán mindenki feltesz, amikor eldobja a függetlenségét.Reméljük, ebben a hónapban is velünk tartotok, és szeretni fogjátok az olvasmányokat. Mi már izgatottan várjuk őket. :)
Ha csatlakoznátok hozzánk az olvasásokban, akkor keressetek minket molyon - https://moly.hu/zonak/nk-bookclub

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése