2017. december 27., szerda

NK Bookclub: Januári olvasmányok

Kriszti és én januárban tovább folytatjuk kalandozásainkat a klasszikus irdalom vizein, ám ezúttal rendhagyó történeteket választottunk, amik bár kiérdemelték a klasszikus szót, hiszen kultikussá vált regényekről van szó, mégsem olyanok, amikről annak idején az iskolában tanulhattunk, vagy amik elsőnek eszünkbe jutnak, ha azt halljuk "szépirodalom. Ebben a hónapban egy kicsit a sci-fi és a rémtörténetek világába utazunk, melyhez az alábbi könyveket választottuk ki. :)

1. 
Robert Louis Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. HydeAz először 1886-ban megjelent Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete – a három évvel korábban publikált ifjúsági kalandregény, A kincses sziget mellett – Robert Louis Stevenson (1850-1894) legismertebb műve. Az önmagán kísérletező orvosról és az általa létrehozott második – gonosz – énjéről szóló rémtörténet azon túl, hogy rendkívül izgalmas olvasmány, nagyon fontos és érdekes kérdéseket is felvet az orvosok – vagy általánosabban a tudósok és feltalálók – felelősségével, illetve az ember kettős természetével kapcsolatban. Stevenson e kisregénye igazi csemege azok számára, akik többre vágynak a ma oly divatos – gyakran rémesen bugyuta – horrortörténeteknél.
(forrás: moly.hu)

2.
Phillip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?


21. századi fejvadász… Rick Deckard naphosszat a jövőbeli metropolisz utcáit rója. Feladata: szökevény androidok, a replikánsok felkutatása és megsemmisítése. Új megbízatása azonban Nexus-6 harci egységekre szól – és Deckard hamarosan azon kapja magát, hogy vadászból vad, üldözőből üldözött lett…
(forrás: moly.hu)


Reméljük, izgalmasnak találjátok az olvasmányokat, és velünk tartotok ebben a hónapban is. Én bevallom, tényleg izgatott vagyok, mert mindkét műfaj távol áll tőlem, és érdekes lesz kilépni a komfortzónámból. :)
Szóval olvasásra fel! Jöjjön Dr. Jekyll és a Szárnyas fejvadász!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése