2017. december 11., hétfő

Decemberi olvasmánylista

A tél megint egy olyan időszak, amikor hamarabb nyúlunk egy jó könyvért, hisz hideg van, sokszor jobb ki se tenni a lábunkat a szobából, úgyhogy nincs is jobb, mint bevackolni magunkat a meleg takaró alá, egy gőzölgő teával és egy izgalmas könyvvel. :)
Én már összeállítottam egy decemberi listát, és most megosztom veletek is, hátha ti is kedvet kaptok valamelyikhez. :)

(Ajánlók érkeznek hamarosan)

1. 

Krencz Nóra: Megszámlálhatatlan - A hófehér másvilág

Nóri trilógiájának első kötetét még a nyáron olvastam, és írtam is ajánlót A hordozóról. Szeretem ezt a világot, mert nagyon könnyed, kellemes, a karakterek szerethetők, és az egész koncepció nagyon ötletes és eredeti. Remek téli olvasmány lehet, és biztosan kizökkent majd a szürke hétköznapokból.


2. 

Böszörményi Gyula: beretva és tőr

Ez a kötet az Ambrózy sorozat egy kiegészítő története, és a maga 85 oldalával zseniális. Ez volt az első Böszörményi, amit olvastam, és már alig várom, hogy a teljes sorozat a kezem ügyébe kerüljön. XX. század eleji pesti miliő, izgalmas nyomozás, remek főszereplők. A csodás borítókról nem is beszélve.

3. 

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

Kriszti barátnőmmel belekezdtünk a klasszikus irodalmi könyv klubbunkba, melynek egyik decemberi darabja lett Boka, Nemecsek és a többiek története. Érdemes újra kézbe venni ezt a könyvet, mert bizony felnőttként, minden sokkal mélyebb értelmet nyer, és így már érthető, miért is olyan nagy mű ez a regény.

4. 

Colm Toibín: Brooklyn

Még nyáron kezdtem el, de valahogy félbemaradt. Most újra neki álltam, és szinte egy szusszra olvastam el a felét. Kellemes tanulságos történet a felnőtté válásról, elszakadásról, útkeresésről. Olyasmikről, amik mindannyiunk életének szerves részei. Szívből ajánlom a tizenéves és húszas éveik elején járó fiataloknak, mert igazán nekik szól ez a könyv.

5. 

V.E. Schwab: Egy sötétebb mágia, Gyülekező árnyak

Számomra ez  a két könyv tökéletes választásnak tűnik. Vörös hajú főhős, mágia, London (ráadásul 4!!), viktoriánus miliő. A legjobban várt téli olvasmányok, és nektek is csak ajánlani tudom. A borítója gyönyörű. (Komolyan, néha csak úgy nézegetem, és nem bírom betelni vele. :) )Ajánlók hamarosan érkeznek a könyvekről, A hó végén pedig egy Top 10-es listával érkezem, Január elején pedig újabb olvasmánylista jön. :)

Jó olvasást kívánok, és mindenkinek Örömteli karácsonyi készülődést! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése