2017. november 4., szombat

Amit Brian Hanniganről tudni kell

Az Új idők hősei című kötetben tovább folytatódnak Henry, George és a többiek kalandjai, és a már jól ismeret szereplők mellett felbukkan néhány új is, akiknek majd fontos szerepük lesz. Közülük egy kapta meg azt a tisztet, hogy kapásból a kötet egyik szemszögkarakterévé lép elő, ő pedig nem más, mint Brian Hannigan.


Na, de kicsoda is ő? Íme néhány tudni való. :)Brian egy yorkshire-i gróf, Lord Richard Eastfield másodszülött fia. 1885 november 15-én született. Bátyja,  a későbbi Lord Eastfield már felbukkant A változások korában is, sőt Brian neve is felemlegetődött.
Érdemes tudni róla, hogy mivel címet nem örökölt, 14 évesen a tengerészethez küldték, ahol 6 éven át szolgált, és közben bejárta a félvilágot, így szert téve igen hasznos kapcsolatokra. Brian életrevaló, vagány fiatalember, aki gyakorlatilag a jég hátán is megél. 20 évesen ott hagyja a tengerészetet és egy ideig Amerikában bolyong, majd Indiában, ahol megismerkedik a repüléssel, és pilótává képzi magát. 1911-ben tér haza, hogy halálos beteg apja mellett legyen, akihez szoros kötelék fűzi. Miután Lord Eastfield meghal, Brian egy ideig Londonban marad, majd Marokkóban időzik, akkor is, amikor kitör a lázadás a Carolina II-ön. Az események után részt vesz a Barrington utána vadászatban, és időközben szép kapcsolathálózatot alakít ki India és Mezopotámia egyes területein.
A Barrigton iránti hajsza során veszteségek is érik, melyek személyes bosszúra sarkalják. 
1914-ben, amikor kirobban a háború, és lassan a Közel-Keleten is megkezdődnek a harcok, önkéntes pilóta lesz, miközben továbbra is azon igyekszik, hogy elkapja a kalózt. A többi pedig már kiderül a könyvből. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése