2017. szeptember 12., kedd

És akkor négy fiatal író kitalálta az Írósimogatót...

Írósimogató... Most biztos sok minden jár a fejetekben. Honnan ez a név? Most akkor ezek mit akarnak? Megőrültek? 
Az utolsóra talán igen a válasz, de lássuk a többit... :) A lényeg, hogy találkozhattok velünk bárhol bármikor, megismerhettek, nemcsak minket, hanem az írást, irodalmat, könyveket, mindezt olyan közvetlen módon, mint a kis kecskéket az állatsimogatóban. (Azért ez elég szép hasonlat, szerintem :D )

Na de mi is az Írósimogató? Mit akarunk mi?

Kezdjük az elején. Személy szerint nagyjából idén májusig alig ismertem író kortársaimat, aztán egy rendezvényen egymásba botlottunk Gabriella Elddel és L.J. Wesley-vel. Már ott gyanús volt minden, mert első percben egymásra hangolódtunk, és ez csak fokozódott. Laci révén megismertük Hajnit azaz M.G. Brownt is, és innentől nem volt megállás. Közös rendezvények, könyvbemutató, a "gyerekeinkért" való összefogás, és egymás támogatása hozta magával, hogy belevágjunk valami közös projektbe, olyasmibe, amiben nem csak, hogy örömünket leljük, de közelebb hozhatjuk az írók, az irodalom világát az emberekhez, és talán kortársainknak is segíthetünk.

Az Írósimogató egy Youtube és Podcast csatorna, ahol októbertől heti egyszer hallgathattok 10-15 perces beszélgetéseket, mindenféle könyvekkel, írással kapcsolatos témákról. Nem leszünk magasröptűek, se túl komolyak, de a célunk az, hogy őszintén kibeszéljünk olyan témákat, amikről ilyen formában, máshol nem igazán van lehetőség. Személy szerint remélem, hogy ezek a kis eszmefuttatásaink benneteket is ösztönöznek majd, akár arra, hogy a videók, facebook posztok alatt tovább tárgyaljunk egy-egy témát.
Az Írósimogató ugyanis főképp azért jött létre, hogy kihasználva az audiovizuális médiumokat teret nyerjen a hazai kortárs irodalom számára, mert mint tudjuk, nem vagyunk könnyű helyzetben, és össze kell fogni, hogy elérjük az áhított célokat. :)

És akkor kik vagyunk mi?
Négy fiatal író, akik úgy szeretik a hőseiket, mint a gyerekeiket, és maximálisan elhivatottak.

Gabriella Eld: A csapat legfiatalabb tagja, Jordan, Gok, Robin és még megannyi egészen különleges "gyermek anyja", akiket joggal félthetünk a könyvekben, ha olvastátok őket, tudjátok miről beszélek. Igazi kínzómester, a legjobb értelemben. ;)

 Már megjelent könyvei:


 

M.G.Brown: Kérdésed volna Írországról, akkor Hajni biztosan tud válaszolni. De az arrafelé élő boszorkányok életéről órákig tudna mesélni, ez egészen biztos. :) Catherine "anyukája" ugyanis mindennek utánajár, ha írásra kerül a sor, és ez meg is látszik a könyvein.

Már megjelent könyvei:

L.J.Wesley: Amíg a lányok drámáznak és kínoznak, addig Laci szórakoztató és izgalmas űrkalandokba repíti a hőseit és az olvasókat is. Max naplóját olvasva unatkozni biztosan nem fogunk, és persze az sem garantált, hogy néha nem nevetjük könnyesre magunkat. :)

Már megjelent könyvei:

Egy űrállomás-takarító naplója

 
és végül én (Tomcsik Nóra): Hajni szerint "drámakirálynő", a második ügyeletes "Ír-mániás". Az elmúlt egy évben biztos, hogy a Henry nevet mondtam ki legtöbbször, és ez egy darabig még nem fog változni.

Már megjelent könyvek:

Négy egészen különböző stílusban alkotunk, és épp ettől lesz izgalmas számunkra is ez a szövetség. :)
Ha szeretnétek megismerni minket, és részt venni egy kellemes beszélgetésben, akkor Október 2-án tartsatok velünk a Youtube-on, ahol első körben majd a történelmi regényekről beszélgetünk.

Ha értesülni szeretnétek a legfrissebb híreinkről, akkor kövessetek minket facebookon, instagramon és youtube-on. :)


4 megjegyzés:

 1. Nagyon jó ötlet! Csak gratulálni tudok hozzá! Névtelent jelöltem, mert nincs külön spéci fiókom. De amúgy Papp János alias John Priest (Holdlovagok):)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük. :) Reméljük, tényleg elnyeri majd az emberek tetszését.

   Törlés
 2. Szerintem ez baromi jó ötlet, én is felkaptam a fejem a kezdeményezésetek láttán. Így együtt lehet, hogy több embert fogtok bevonzani, mint külön-külön, mert tényleg nagyon érdekes lesz, hogy mindannyian mennyire különbözőeket alkottatok és mégis összefogtok. :) Nem sűrűn látni ilyen összefogott magyar írócsapatot, úgyhogy hajrá, csak így tovább! Én meg megyek, és pótolom a még nem olvasott könyveket az Írósimogatótól. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm a többiek nevében is. Nem gondoltuk volna, hogy ennyire pozitívak lesznek a visszajelzések:) <3
   Mi nagyon élvezzük, és remélem az olvasók is fogják a műsorokat és a programokat.
   A könyvekhez majd jó szórakozást, remélem kellemes élmény lesz mindegyik. :))

   Törlés