2017. június 12., hétfő

Nagy nyári tervek

Akár tanul még az ember, akár csak a munkahelyi két legfeljebb három hétnyi szabadságát élvezheti, mindig nagy tervekkel vágunk neki a nyárnak. Ilyenkor minden pang. A munkahelyeken is kisebb a hajtás, és egyáltalán a tény, hogy süt a nap, utazhatunk vagy csak kiugorhatunk délután a strandra, egészen fellelkesít bennünket.  Na én is minden nyáron így vagyok, és ilyenkorra időzítem világmegváltó terveimet. :)

Idén ez főképp a Könyvfesztiválon és úgy általában az idei évben felhalmozott könyvek elolvasása, néhány könyv szerkesztése, és a saját regényem harmadik kötetének írása. Mindezt a munka és egy kis utazás mellett természetesen.

A szerkesztői munkákról nem beszélnék, csupán annyit, hogy remélem majd, amikor kikerülnek hozzátok, olvasókhoz nagy örömötöket fogjátok lelni bennük. :)
A könyvem harmadik részének még nincs címe, és bár még van néhány nap, míg a második kötet első példányai eljutnak az előrendelőkhöz, annyit elárulhatok, hogy terveim szerint egy nagyon kalandos, fordulatos, és igen borús kötet lesz, amelyben végre többen is előtérbe kerülnek vöröske hősünk mellett.

Na de térjünk is rá az olvasmánylistára!

Már januárban írtam egy listát, ami azóta természetesen felborult. Kellett nekem annyi könyvet venni a Könyvfeszten. :) ... Na szóval, idén beszereztem, illetve tervben van néhány kortárs magyar író könyvének beszerzése és elolvasása, íme ők:Gabriella Eld: REMÉNYEK JORDAN SZÁMÁRA

Gabriella Eld trilógiájának első részének épp a felénél tartok, és imádom. Annyira eredeti, annyira olvasmányos, hogy az ember könnyen elmerül benne. A szereplők mind kicsit őrültek, mégis belopják magukat az olvasó szívébe, és beköltöznek a fejébe. Még nem értem a könyv végére, de biztos vagyok benne, hogy nem ér majd csalódás. Ahogy pedig az eddigi beszámolókat olvastam, a folytatást tán még jobban fogom szeretni. :)
Mellesleg... hát nem gyönyörű ez a borító?Krencz Nóra: MEGSZÁMLÁLHATATLAN - A Hordozó

Ennek a könyvnek is a borítója fogott meg. (Általában így vagyok ezzel.) A fülszöveg alapján
izgalmas olvasmánynak ígérkezik, ráadásul nők a főszereplők, ami nekem valahol különösen szívügyem. Szeretem, hogy mostanában egyre több igazán értékes és összetett női karakter van. Valahogy ki kell egyenlíteni ezt a mérleget. :)  Krencz Nóra ráadásul nagyon szimpatikus írónő, ami nálam már garancia arra, hogy jó könyvet fogok olvasni.

Gulyás Péter: A VÉGTELEN TÉRSÉGEK ÖRÖK HALLGATÁSA

Ezt a könyvet muszáj volt  beszerezzem, nem csak azért mert a szerzője három éven át tanított a főiskolán, sőt a konzulensem volt, hanem mert egy igazán rendhagyó és izgalmas olvasmánynak ígérkezik. Szeretem, amikor egy könyv, a mai világban is túl mer mutatni a szórakoztatás funkcióján és mer igazán elgondolkodtató lenni. Egy krimi, amiben filozófia van? Hát kell ennél több?
Velencei Rita: GWENDOLYN

Szeretem az Angliában játszódó történeteket, valahogy mindig elvarázsolnak. A Gwendolyn pedig a fülszöveg alapján tökéletes lesz arra, hogy a nyári melegben elmerülhessek álmaim romantikus Angliájában, ahol persze rejtélyek is bőven akadnak. Alig várom, hogy beszerezzem ezt a könyvet, aminek persze a borítója is rögtön megragadott. Csütörtökön reményeim szerint az írónő könyvbemutatóján be is szerezhetem dedikált példányomat. :)
L.J. Wesley: EGY ŰRÁLLOMÁS-TAKARÍTÓ NAPLÓJA

Nem vagyok sci-fi rajongó. A Star Wars filmek nagy hatást tettek rám (most tucatnyi ember horkan fel, hogy "de az nem is igazi sci-fi!". :D ), de itt nálam ki is merült a dolog. Ez a könyv is szép lassan keltette fel az érdeklődésem, és most már alig várom, hogy felkerüljön a polcomra. Ennek oka a borító és a tény, hogy egy paródiával van dolgom. Ráadásul Max az én Henrym "jó barátja" lett a Könyvhéten, szóval illenék megismerni ezt a takarító srácot. ;) 
Velencei Rita: KÁVÉ ÉS KRÉMES

Ismét egy Velencei Rita mű, melyhez még e-könyvként jutottam hozzá valamikor tavasszal. Azóta sem volt időm elolvasni (ha írok, valahogy képtelen vagy olvasni), végül úgy éreztem, hogy egy ilyen könnyed regény nyáron kifejezetten üdítő lehet, amikor az Alpokban majd megsülök a napon. Olyankor jólesik az embernek egy hűvös kávé és egy könnyű kis krémes. :)Vivien Bodre: REAL LOVE

A Young Adult könyvektől, mindig félek egy kicsit, de ennek a könyvnek annyira hangulatos, "nyárias" a borítója, hogy szinte kérte, hogy szerezzem be. :) Ez meg is történt, egy gyors egyezkedés után cseréltünk az írónővel. Már elkezdtem olvasni, és nagyon tetszik az alapkoncepció. A lovakat mindig szerettem, bár sosem volt velük dolgom igazán. Talán két alkalommal ültem lovon. Tetszik az is, hogy nagyon mai, tele olyan utalásokkal, amik segítenek a fiataloknak még jobban azonosulni a hősökkel. Kíváncsian várom, hogyan bonyolódik a történet. :)Ez lenne hát az a néhány könyv kortárs írótársaimtól, amiket feltétlenül el szeretnék olvasni, és most tekintsük ki egy kicsit. Íme a második lista:
Sebastian Faulks: MADÁRDAL

Ezt a történetet már láttam filmen, és nagyon szerettem (nem... nem csak Eddie Redmayne miatt, aki a legjobban bambulni tudó színész, és biztosan a legszeplősebb is.) Most eleve nagyon Világháborús lázban égek (teljesen lányos, nem igaz?) Szóval ez a könyv muszáj volt, hogy felkerüljön  a listára. Mivel már ismerem, nagyjából tudom, mire számítsak, de azért 2-3 órára vagy napokra elmerülni egy ilyen történetben, egészen más.J.K. Rowling: LEGENDÁS ÁLLATOK ÉS MEGFIGYELÉSÜK

Egy könyv, ami megint köthető ehhez a Redmayne gyerekhez... Nóri mi van veled??
Ezer éve nem olvastam forgatókönyvet, pedig tervezem, hogy idővel újra nekivágok egy megírásának. Talán a Változásokat adaptálom majd. :) Szóval ez szakmai érdekesség is, mellesleg mennyire jó, hogy, amikor nincs lehetőséged megnézni a filmet, hopp előkapod a forgatókönyvet, ami nem mellesleg gyönyörű. De most tényleg hát nem csodaszép ez a borító?

Monica Hesse: A KÉK KABÁTOS LÁNY

Ismét egy háborús könyv, de ezúttal a második. Zsidóüldözés, rejtélyek, korkép. Szeretem a történelmi regényeket. Sokkal jobb ezeken keresztül szemlélni a múltat, hiszen főképp a lélekhez szólnak, és nem szám, meg tényadatok tömkelege. Izgatottan várom ezt a könyvet. A fülszöveg alapján egy izgalmas ám az adott korszak miatt egy megrázó, drámai történetre számítok, és remélem nem csalódom majd.

Colm Tóibin: BROOKLYN

Egy újabb könyv, amiben ott a történelem. Ráadásul ír a szerző és a főhősnő is. A Brooklynt már láttam filmen, és az egyik kedvencem. Megérinti az ember lelkét. Olyasmiről szól, melyet valahol mind átélünk. A felnőtté válás nehézségei, a nagy döntések meghozatala, elválás, és minden, ami ezekkel együtt jár. De persze ott a szerelem is.
A Brooklyn az ötvenes évek nagy kivándorlási hullámának idején játszódik, amikor sok ír fiatal próbálta megtalálni a boldogságot a tengeren túl. Kérdés, hogy sikerül-e, és mivel jár, ha az ember elhagyja a hazáját, és egyik percről a másikra kétfelé kezd húzni a szíve.


Jane Austen: ÉRTELEM ÉS ÉRZELEM

Ha már Angliában játszódó történetek, női hősök és romantika, akkor szinte kötelező, hogy egy Jane Austen könyv is felkerüljön a listára.
Szeretem Austen hősnőit. Intelligensek, szellemesek és igazi nők. Bár nem tudom van-e olyan regény ami túlszárnyalhatja a Büszkeség és balítéletet, de az biztos, hogy az írónő könyveinél nagyon nem lehet mellényúlni. :)
Kellemes, tanulságos és szívmelengető történetek. Kevés dolog lehet jobb egy szellős nyári délutánon.Nos ez lenne az én listám. A moly.hu-n polcot is csináltam neki. Itt ti is olvashattok többet a könyvekről. :)
Ti mit terveztek a nyárra? Melyik könyveket tettétek listára? Hol töltitek a vakációt?
*****
Szereted a fordulatos, több köteten átívelő kalandregényeket, Angliát, a 20. század elejét?
Ha szeretnél egy izgalmas időutazáson részt venni, akkor neked ajánlom A változások kora című regénysorozatom első két már megjelent kötetét.
A könyveket ezen a linken rendelheted meg:
Itt pedig véleményeket olvashatsz, de akár a könyvbe is belekukkanthatsz. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése