2017. április 28., péntek

Volt egyszer egy Könyvfesztivál

Bevallom sosem voltam még a Könyvfesztiválon. Ennek sok oka volt: vidéken lakom, épp valami más teendőm/programom adódott, valamilyen vizsgára készültem, dolgoztam.

Mosta azonban egyszerűen nem hagyhattam ki. Végre visszatértem a könyvek világába, ráadásul írok is, egy szóval nem volt kérdés, hogy mennem kell. :)

Nos mentem is, méghozzá két alkalommal is.

Először rögtön nyitásra érkeztünk egy barátnőmmel, akivel együtt küzdöttük végig a főiskola Mozgókép szakát. Az egész délelőtt remek hangulatban telt... na jó a pénztárcám sírt rendesen.
12 óra előtt értünk oda, még várnunk kellet, és amikor végre bemehettünk a legtöbb kiadónál még pakolásztak. Ennek megvolt a varázsa, mert sok helyen mi voltunk az első vásárlók, és a fóliából kicsomagolt teljesen érintetlen könyveket vehettük a kezünkbe.
Természetesen mindketten a Legendás állatok és megfigyelésüket vettük először célba, ám az Animus kiadónál még épp csak elkezdtek pakolni. Erre én tettem egy olyan könnyelmű kijelentést, hogy addig körbenézünk, és majd visszatérve ez lesz az első könyv, amit megveszünk. 
Már csak az olvasásra kéne idő
Haha... Jó vicc....
Mire alig fél de legfeljebb egy órával később visszaértünk, nálam már három könyv volt,  és csak azért nem lett egy negyedik, mert viszonylag szűkösek voltak az anyagi kereteim.
Így végül én utolsó, míg barátnőm első könyvként vette meg A legendás állatokat.


Nagyon örülünk :)

Miután a lényeg megvolt, nekem pedig még a hazaútra kellett egy kis pénz, csak bolyongtunk céltalanul. Nagyon élveztem a hangulatot, a rengeteg könyvet, és nagyon sajnáltam, hogy annyi mindent ott kellett hagynom.

Végül némi fotózkodás (mert a nélkül semmi sem igazi) után elindultunk hazafelé, én csupa kék könyvvel. Ugyanis még a nyitás előtti várakozás közepette tettem egy olyan, teljesen komolytalan kijelentést, hogy én bizony csak kék színű könyveket vagyok hajlandó vásárolni...
Egye fene, egy zöld könyv is belefért :)
Nos az első könyvnek még a címében is volt kék... és ezután csipán egy lógott ki a sorból, de persze ez is beleillett az árnyalatba. A vicces persze az volt, hogy már előzőleg lapult a táskámban egy kék jegyzetfüzet, egy kék könyv, amit éppen olvasok, majd a Könyvfesztivál után beugrottam a Libribe anyukám szülinapi ajándékáért... Na milyen színű volt a könyv?..... IGEN! Kék!
Na így mókázzon ilyesmikkel az ember.

Na de, a Könyvfesztivál számomra itt nem fejeződött be, mert vasárnap nekivágtam ismét. Ezúttal csak egy ajándék könyvet vettem, és egy dedikálásra siettem, valamint kihasználva a tömeget, osztogattam némi reklámanyagot a könyvemről.
A dedikálás, amire mentem, Gulyás Péteré volt, akinek a Könyvmolyképző kiadásában jelent meg A végtelen térségek örök hallgatása című könyve.
Azt tudni kell, hogy -nekem csak- Gulyás tanár úr három évig tanított a főiskolán, és az előadásai nagyban meghatározzák mostani gondolkodásomat, sőt egy szakdolgozatomra tett kijelentésével (merthogy a konzulensem volt) sok bátorságot adott a könyvem megírásához. :)
Természetesen gratuláltunk egymás könyveihez, és nekem lett egy nagyon értékes dedikált példányom. :)

Nos számomra ez volt a Könyvfesztivál. Sok kék könyv, remek hangulat, sok nevetés, egy remek találkozás, inspiráció és hatalmas lelki feltöltődés.
Alig várom a Könyvhetet, és az biztos, hogy ettől kezdve minden évben kint leszek.

Ti voltatok kint a Könyvfesztiválon? Milyen volt? Milyen könyveket vettetek? :)***

Szeretnél visszautazni az 1910-es évek Angliájába egy izgalmas, kalandos, romantikus regénnyel?
A változások kora című regény fiatalokról szól. Henry csak egy istállós fiú, de szerelmes Sarah-ba a grófkisasszonyba; George a grófi cím örököse, de pap szeretne lennie. Kettejük útja és álmai különbözőek, de mind kettejükre nagy nagy küzdelmek várnak önmagukkal, rosszakarókkal és a a világban zajló egyre viharosabb eseményekkel.
Vajon meddig lehet küzdeni? Meddig maradhat meg egy megrendíthetetlennek hit barátság? Egy szegény ifjú vajon meddig kapaszkodhat fel a társadalmi ranglétrán? És válhat-e jó pap egy gőgös úrifiúból?

A könyv részleteibe beleolvashatsz a blogon, vagy meg rendelheted a Bookline, Libri valamint a Líra webshopaiban, nyomtatott és E-könyv változatban is. :)

Olvasói véleményeket a Moly.hu-n találsz. :)
További érdekességekért pedig látogass el a könyv Facebook oldalára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése