2017. február 10., péntek

Olvasói vélemények

MOLY.HU 


"Dióhéjban: Tetszett a felépítése, hogy hol egyik, hol másik fiú, máskor pedig valamelyik lány szemszögéből nézve halad előre a történet; a hamisítatlan angol atmoszféra, amit a szerzőnek igazán jól sikerült megidéznie; azért pedig kifejezetten rajongok, amikor valós történelmi eseményeket sző valaki bele a cselekménybe, mint jelen esetben – hatalmas pluszpont érte! A karakterek nem idealizáltak, ellenben gondolkodnak, vívódnak – „élnek”.
bővebben: http://tclang.blog.hu/2017/03/23/ezt_olvastam_tomcsik_nora_a_valtozasok_kora
 _T.C. Lang_

***

"In medias res: gyorsan elmondom az egyetlen negatívumot, hogy túl legyünk rajta, időnként apró (nyelvhelyességi, szórendi,helyesírási) hibák akasztották meg az olvasást és ilyenkor szomorú vagyok, mert a magánkiadásnál sajnos az íróknak nehéz a kiegészítő feladatokat is ellátni, illetve szakembert találni, ezért lépjünk is túl ezen… és most jöhet a lényeg. Nagyon tetszett ez a könyv, tele életszerű, gondolkodó, érző karakterekkel, gördülékeny párbeszédekkel, képszerű, könnyen elképzelhető leírásokkal. A cselekmény, a karakterek közötti térbeli távolság ellenére is egymásba fonódó, egymást segítő történetszálakkal fut, és időnként apró gyöngyként megjelenik egy-egy valós nagy történelmi pillanat. (Az egyik ilyen, nagyon jól előkészített meglepetés volt, amit megsejtettem – de persze nem árulom el…)
A történelmi angol regényeknek van egy sajátos, szerintem a brit mentalitásból fakadó, számomra mesterkélt, kimért hangulatuk, különös valóságuk, amit nem kedvelek, és egyébként sok történetben a főhősök is épp ez ellen lázadnak. Tomcsik Nóra regényének is ilyen az atmoszférája, és kulcsmozzanata a lázadás, szembehelyezkedés a sorssal. Nagyon fiatal, de rendkívüli érett, okos főszereplőkkel és jó kidolgozott, őket segítő vagy gátló mellékszereplőkkel találkoztam.
Egyelőre nem sikerült kedvencet választanom, mert mindenkiben látok valamit, amiért az lehetne, amellett is, hogy a történet idején épp átalakulóban lévő társadalmi osztályok jelentősen meghatározzák az életüket. Henry küzdeni akarása, céltudatossága tiszteletre méltó, de nagyon szimpatikus George viszonylagos józansága, reális életfelfogása, az álmaiért elszántan harcoló Henry ellenpontjaként. Sarah bizonytalankodása, más hölgyek és urak felbukkanása pedig sok kérdést felvetett a szerelmi szál jövőbeni alakulását illetően… Nagyon várom a folytatást!" _ Bogár Erika_

***

"Nagyon tetszett a könyv, félretettem egy másik könyvet a kedvéért, és nem bántam meg, másfél nap alatt kiolvastam. Csak úgy röpült az idő, magam előtt láttam a szereplőket.
Izgalmas, fordulatos, érzelmes, remek leírásokkal, helyszínekkel. Az élet meghatározó elemeiről szól, mint barátság, szerelem, hűség, árulás…Mindenkinek csak ajánlani tudom!" _Böbe_

***

"Szuper egy könyv. Egy igazán jó kalandregény ami beszippant magával.Ha valaki olvasni szeretne egy fordulatos csupa szimpatikus szereplőkkel ellátott regényt az ne habozzon hanem írjon az írónak,hogy kér egy saját példányt!" _Jane_

***

"Igazi téli olvasmány.
Az előzménytörténettel kezdtem, amelyben megkedveltem Henryt, sajnáltam hányatott sorsú gyermekkora miatt, de ugyanakkor szerencsésnek is mondhatta magát, hogy ilyen fantasztikus barátja van. Amikor Londonba érkezésekor betért a fogadóba, a szerencse ott is az ő oldalán állt 
Egyébként tetszett, hogy Henry sok különböző munkát kipróbált, kereste önmagát, és mindeközben új barátokat is szerzett és kalandokban volt része.
A végére nagyon felpörögtek az események, Henry egyre vadabb helyzetekbe keveredett. Arra nem számítottam, hogy a könyv egy sorozat első része, szóval most eléggé kíváncsi vagyok, mi történik majd Henryvel." _hajnalihold_ 

***

"Gratulálok a könyvhöz!
Izgalmas és lebilincselő olvasmány! Egyszerűen nem sikerült letennem! Azt gondoltam, hogy olvasok egy kicsit belőle, de aztán az lett a vége, hogy 'egy ültő helyemben' ki is olvastam az egészet.
Érdekes történet, fordulatos események, szerethető szereplők… Az olvasó együtt tud élni a szereplőkkel és izgatottan várja a történet további alakulását.
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra! Remélem minél hamarabb megjelenik!" _Adrienn_

***

A cselekményt nem taglalnám, aki szereti a több szereplős, fordulatokkal teli, földrészeket átívelő regényeket, nem fog csalódni. Nagyon tetszik, ahogy a jellemek bontakoznak, fejlődnek és változnak. Itt-ott magamra ismertem, a saját utamhoz is kaptam támogatást; volt, hogy tükröt is állított. Köszönöm, Nóri!
Ui.: Várom a mihamarabbi folytatást!" _Timea_

***

"Izgalmas és magával ragadó történet, ami beszippantott, alig tudtam letenni. Fordulatos, érdekes volt a cselekmény, a szereplőket hamar megszerettem.
Tetszett Henry története, ahogy keresi önmagát, miközben különböző munkákat próbál ki, új embereket ismer meg, barátok vagy ellenségeket szerez.
George, Sarah és Anna sorsával kapcsolatban viszont kicsit hiányérzetem volt, szívesen olvastam volna az ő életükről is részletesebben.
Annát nagyon hamar megszerettem, ahogy összebarátkozott Henryvel, és képes volt megőrizni az optimizmusát, jó kedvét mindazok ellenére, amik történtek vele.
Alig várom a regény folytatását, nagyon kíváncsi vagyok, mi történik majd Henryvel és barátaival." _Judit_

***

Ajánlanám-e? Természetesen! Könnyed kis regény, szinte olvastatja magát. Egy téli estére tökéletes, de persze nyáron is ugyanazt az élményt kapjuk vissza. És egy fontos dolog: NE ítélj a fülszöveg alapján. Ez nem egy tipikus, romantikus nyálregény, hanem egy remek kalandregény. (A két szerelmes ráadásul csak kétszer találkozik a műben pár órára.) Olvassátok el Ti is, higgyétek el nekem, megéri! ;)
Még egyszer köszönöm ezt a csodálatos élményt !! :) _Ranahn_
(részletesebb értékelést itt olvashattok. :) )

***
"A cselekményen látszik, hogy az író tanult dramaturgiát, érdekes a helyszín is. Sok sikert kívánok neki a következő kötethez!" _Nádasi Krisz_

***
"Érdekesnek tartom az időszakot, melyben ez a regény kezdődik. Fiatalok (gyerekek) kezdik meg az életüket, szerelmesek, szenvednek, menekülnek, harcolnak. Felnőnek. Pont, mint mi.
A regény főhőse, Henry, szerethető figura, szívesen olvastam a kalandjait.

Barátját, George-ot megfontoltabbnak tartom, ami talán magyarázza származását.
A két lányt is megkedveltem, karaktereik hihetőek, valóságszagúak.
A könyv magánkiadásban jelent meg, mégis teljes értékű könyv! (ez azoknak szól, akik csak a boltokban hajlandóak vásárolni)
A könyvnek akadtak kisebb hibái, ezért vontam le egy csillagot. Több helyesírási hibát is találtam, szóismétlésekkel együtt, de még nem érték el a zavaró szintet. A befejezésért azonban egy kicsit szomorú vagyok, én még olvastam volna tovább.
Nekem kicsit sokra sikeredett a szereplők gondolata. Magamtól is értettem, hogy Henry naiv, nem kellett volna annyiszor leírni. A mutasd és ne mondd-ot javasolnám a következő részekre.
Összegezve egy kellemes kalandregényt olvastam, szerethető karakterekkel megfűszerezve, és kezdő hibákkal. A hibák azonban az írónő tapasztalatával is csökkenni fognak, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy még rengeteg izgalmas könyvet fogunk tőle olvasni!" _Diana Soto_"Elolvastam könyvét, a napokban fejeztem be. Nagyon élményekben és kalandokban gazdag. Kifejezetten tetszett és megfogott Henry kettőssége illetve annak ráébredése viselkedése által. Nem minden napi történet a szerencse és küzdés minden lehetséges változatában. Köszönöm az élményt, hogy olvashattam, nagyon várom a könyv folytatását. :) " _Melinda_***

Kedvet kaptál a könyvhöz? :)


Szeretnéd megismerni Henry, George és a többiek kalandjait?

Szeretnél visszautazni az 1910-es évek Angliájába egy izgalmas, kalandos, romantikus regénnyel?

A könyv részleteibe beleolvashatsz a blogon, vagy meg rendelheted a BooklineLibri valamint a Líra webshopaiban, nyomtatott és E-könyv változatban is. :)

Olvasói véleményeket a Moly.hu-n találsz. :)

További érdekességekért pedig látogass el a könyv Facebook oldalára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése