2016. augusztus 17., szerda

Regény morzsák ( A McAdams testvérek)

Folytatom kis sorozatomat, és most újabb szereplőket hoztam nektek. :)
Mint előző bejegyzésemben írtam ( https://jesuisvoyager.blogspot.hu/2016/08/morzsak-regenyrol-fohos.html ) , a történetet 5 főbb szereplő szemén keresztül mutatom be. Közülük, ha legtöbbet Henry szerepel, aki a regény tényleges főhőse, de mellette még sok lényeges karakter sorakozik fel.

Közülük most egy testvér triót szeretnék bemutatni nektek, George -ot Sarah -t és Charlotte -ot.
Ők hárman egy főnemesi család gyermekei. Apjuk az észak -angliai Kendal városának grófja. A család a Tóvidéken fekvő birtokán él, mely fontos helyszíne a történet egészének.

A testvérek közül George a legidősebb. A regény elején 21 éves. Ő a birtok örököse, de szeminarista lesz így lemond a grófi címéről. George gyerekként kiállhatatlan arrogáns fiú volt, akinek legnagyobb harca, hogy önmaga hibáit leküzdje, míg eljut a papságig.  George Henry legjobb barátja, de ez nem volt mindig így...
"- Henry magának való volt. Szerettük piszkálni. Volt egy testvérpár, Berthram-ék, a városban laktak, és elég gazdagnak számítottak, valamint ott volt Gilford gazda fia. Ők nagy örömüket lelték, ha bánthatták Henry-t, mert könnyű volt felhergelni. Mindig büszke volt, és nem tűrte, ha gúnyolják, végül rendszeresen ő húzta a rövidebbet. – mondta George sajnálkozva. – Ez így ment éveken át. Azt, mikor tizenkettő voltam, Gilford gazda fia megint belekötött Henry-be, én akkor épp csak arrafelé tartottam, nem volt részem a dologban. A dolog persze úgy végződött, mint addig mindig. A Gilford fiú elkapta Henry-t, aki felmászott a pajta tetejére, és leesett. Megijedtem, mert akkor döbbentem rá, milyen veszélyes játékot űzünk, mikor bántjuk a többi gyereket.
- Mi lett Henry -vel?
- Eltört a lába, és hetekig nem dolgozhatott. – felelte George. – Odarohantam, és segítettem az apjának bevinni őt a házba. Vétkesnek éreztem magam, mert jórészt én hergeltem a többi fiút Henry ellen. Annyira furdalt a lelkiismeret, hogy míg rendbe nem jött, én segédkeztem az istállóban. Azt hiszem ez volt az első eset, amikor anyám kételkedni kezdett bennem. – jegyezte meg elmosolyodva. – Sokszor érdeklődtem Henry felől, és az öreg Davis -nek meggyőződése volt, hogy a fia barátja vagyok."

Ahogy Henry, úgy George is más életre vágyik, mint, ami jutott neki

A középső testvér Sarah, Henry szerelme. A történet kezdetén 17 éves.
"Művelt volt, remek társalkodó partner, és épp annyira hűvös és tartózkodó, amennyire azt egy gróf lányától elvárták."
Sarah szereti Henry -t, de túlságosan meg akar felelni mindenkinek, így minél több időt tölt távol a fiútól, annál jobban elbizonytalanodik, különösen, mikor felbukkan Jacob, a birtok új örököse, akinek feltett szándéka, hogy feleségül veszi őt, ezzel megadva neki a lehetőséget, hogy grófné váljon belőle.

A legkisebb testvér Charlotte, aki mindössze 14 éves a regény elején. A két lány közül ő áll legközelebb George -hoz. Öntörvényű, lázadó teremtés, aki rajong Henry -ért. A történet során az ő felnőtté válása a legszembetűnőbb, ahogy vadóc kislányból komoly nővé érik a háború alatt.
"Végignézve kisebbik húgán, George-nak rá kellett ébrednie, hogy ő kis Lotte-ja már valóban nem kislány. Charlotte tizenhat éves volt. Aranyszőke, göndör haját épp úgy divatos kontyba kötve viselte, mint anyja vagy nővére. Alakja és vonásai is egyre felnőttesebbek volt. Sarah-nál kicsivel alacsonyabb volt, de ez nem vált hátrányára, csinos, és meglehetősen bájos teremtés volt, tele élettel. Legalább is George így ítélte meg húgát, aki, ha magához őszinte akart lenni, különösen kedves volt a szívének. S
George most Sarah-hoz fordult, aki nyugodtan várta ki sorát, izgága húga mögött. Sarah is rengeteget változott. Közel volt már ahhoz, hogy nagykorúvá váljon, és ez meglátszott komoly vonásain. A két lány közül ő volt a szebbik. Hullámos sötét haja volt, mint bátyjának, világos bőre, tele halvány szeplőkkel, termete arcsú, mely tulajdonságokkal szinte tökéletesen megfelelt az angolok női eszményképének. Tisztában volt rangjával, származásával, és ennek megfelelően is viselkedett. Ha Charlotte és ő megjelentek valahol, mindig ő tűnt fel először a fiatalembereknek. Volt benne valami vonzó kimértség, mely érdekessé tette őt. Charlotte ellenben nyitott, elbűvölő fiatal lány volt, aki számtalan alkalommal bizonyította már be, hogy nem törődik a társadalmi korlátokkal. Hosszan tudott csevegni a szobalányokkal, épp úgy, mint a vendégségbe érkező hölgyekkel. Ez a lázadó természet a kamaszkor vége felé sem akart elmúlni, sőt egyre erősödött, Lady McAdams nagy bánatára, aki továbbra is kudarcként élte meg, hogy gyermekei mit sem törődnek az örökségükkel, miután George papi pályára lépett, Sarah egy lovász fia után epekedett, Charlotte pedig a női egyenjogúság elkötelezett hívévé vált, és zongorázás vagy hímezgetés helyett politikai lapokat és könyveket olvasott."


Ha hozzászólnátok, tegyétek meg bátran itt vagy facebook -on. :)  Szívesen veszek, mint észrevételt, kérdést, megjegyzést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése