2016. augusztus 19., péntek

Regény morzsák (Bemutatkozik, egy újabb szereplő)

Folytatom "Regény morzsák" rovatomat. Ma az ötödik olyan szereplőt szeretném nektek bemutatni, akinek a szemszögéből majd megismerhetitek a történet egyes epizódjait. Ő nem más, mint Anna Stewart.

Anna a történet kezdetén mindössze 13 éves. Dover melletti birtokon él, apjával. Henry -t, mint a család inasa ismeri meg.  Anna és Henry között szoros, szinte testvéri kötelék alakul ki. A történet három kötete alatt sok minden élnek át együtt, melyek egy életre összekötik őket. 
Anna szerelmes George -ba, de tiszteletben tartja a fiú elhivatottságát. 
Lelkes, derűs lány, aki néhány kivételes, őt érintő alkalom kivételével, mindig megőrzi jó kedélyét, és ezzel nagy segítségére van a többieknek. Ahogy Charlotte, úgy Anna is nagy változásokon megy keresztül, hisz kislányból lassan nővé érik. Az ő felnőtté válása azonban előbb következik be, miután élete egy ponton tragikus fordulatot vesz.
"
- Te vagy az új inas? – kérdezte egy kislány, érdeklődően fürkészve Henry-t.
- Igen én. – felelt a fiú. – Gondolom maga Lady Anna.
- Ne hívjon így. Olyan hivatalos. – ellenkezett a kislány. – Hogy hívnak?
- Henry Davis.
- Szólíthatlak Henry-nek? Te hívhatsz Annának.
- Úgy hívsz, ahogy akarsz. –válaszolt Henry. Egy kicsit fáradt volt ahhoz, hogy kislányokkal csevegjen, ráadásul azt nem tudta, hogyan is beszélhet egy gróf lányával.
- Akkor Henry-nek foglak, az sokkal barátságosabb. – jegyezte meg Anna.
Henry akaratlanul is elmosolyodott, és bólintott. A[N1]  kislány vele tartott egészen a földszintig, közben folyamatosan szóval tartotta a fiút. Anna tizenhárom éves lány volt. Elég magas, karcsú, arcán, még jól látható kislányos vonásokkal, de alakja már sejtette, hogy néhány év és igazi hölggyé érik. Haja göndör volt, és a válláig ért. Haja elül be volt fonva, és a tarkójánál volt összekötve, egy kék szalaggal, így olyan volt, mintha koszorú lenne a fején. Anna vidám mosolygós lány volt, és láthatóan eltökélt szándéka volt, hogy Henry-t a barátjává avanzsálja, melyet a fiú nem tudott mire vélni, így leginkább annak a számlájára írta, hogy a kislány valószínűleg nagyon unatkozhat. Ő azonban nem igen vágyott Anna társaságára, és igyekezte lerázni a lányt.
- Ne haragudj, de mennem kell. – szólt közbe gyorsan, és sietősebbre fogta lépteit.
- Hasznodra lenne, ha jóban volnál velem. – jegyezte meg Anna fölényesen. Henry megállt, és a kislány szemébe nézett. Ez a kijelentés sértette a büszkeségét, mert most érezte, hogy ez a kislány mennyivel felette áll, és ezzel mennyire tisztában is van. Henry kihúzta magát, és megigazította libériáját, majd dacosan válaszolt.
- Kicsit sokat gondol magáról Lady Anna.
- Maga pedig nagyon fenn hordja az orrát Mr. Davis. – jegyezte meg Anna, kissé sértődötten.
Henry sóhajtott egyet, majd vállat vonva csak annyit mondott:
- Bocsásson meg kisasszony. – biccentett, majd ott hagyta a kislányt.
Anna nem ment utána, szülei nem szerették, ha zavarja a személyzet munkáját. Hosszan nézett Henry után, és dühös volt, amiért a fiú ennyire dacosan viselkedett. Ezért azonban később csak magát okolta, mert, rá kellett jöjjön, hogy túlságosan lenéző volt, ami bántotta a fiú önérzetét. Anna elhatározta, hogy alkalomadtán bocsánatot kér Henry-től."


Előző bejegyzéseket itt megtekinthetitek, hamarosan jövök újabb érdekességekkel. :)
A McAdams testvérek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése