2016. augusztus 16., kedd

Morzsák a regényről (A főhős)

Most, hogy a regényem lassan tényleg finisbe ér, úgy döntöttem, igyekszem minél több mindent megosztani, melyek felkelthetik az érdeklődéseteket. :)
Számomra már az hatalmas öröm, hogy ez a könyv egyáltalán elkészül, hát még, ha ti, akik ide tévedtek elolvassátok, és esetleg meg is kedvelitek az én szereplőimet, akikkel hónapokat töltöttem együtt, és alig várom, hogy megismerjétek őket.

A történetem középpontjában öt főbb szereplő áll, a cselekményt az ő szemszögükből ismerhetjük majd meg. Minden fejezet más -más szereplő szemszögéből íródott, ami számomra roppant izgalmas munka volt.  Na de ki is röviden ez az öt szereplő? Ebben a posztban a regény főhősét mutatom be nektek. :)
Ezen a vidéken kezdődik Henry, George és a többiek "utazása" a XX. század elején

"A Változások kora" főhőse Henry Davis, akinek szemszögéből a legtöbb fejezet íródott.
"Sosem hagyta még el ezt a vidéket, még csak szándékában sem állt. Most azonban mennie kellett, bármennyire is telve volt a lelke félelemmel. Egy dologban bizakodott, hogy a világba kilépve több jóban lesz része, mint az elmúlt tizenkilenc évben, amióta a világra jött.
Összehúzta a szemöldökét, ahogy a szél belekapott kissé szeplős arcába, és összekócolta vörösesszőke tincseit, majd tovább indult a poros úton, keresztül a dombokon." 
Henry egy ír házaspár gyermeke, aki korán elárvult, és lovászinasként dolgozott egy birtokon az angol Tóvidéken. A történet kezdetén 19 éves, szőke, félszeg fiú, aki sok megpróbáltatáson ment keresztül szülei halála óta. Szerelmes a birtok urának lányába, és azért, hogy egy nap elvehesse őt, elhagyja a vidéket, és Londonba megy. Az útja azonban sokkal hosszabbra nyúlik, mint képzelte. Henry forrófejű, ábrándozó fiú, akit mindig  a naiv jó szándék hajt. Ahogy kalandos karrierépítése során lassan megismeri a világot úgy lesz egyre kételkedőbb, melytől egyre nehezebben találja meg a helyét. Henry legjobb barátja George, Sarah bátyja, papnövendék. Ők ketten bár egészen más utakat járnak be, sorsuk mégis több helyen összefonódik.

Legközelebb két másik szereplőről írok Nektek. :)

Lent várom kommentjeiteket, kérdéseitek, észrevételeiteket! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése