2016. augusztus 31., szerda

Lovagok, sárkányok, hercegnők, avagy meseregény íródik

Már régen terveztem, hogy olyan regényt írok, ami a fiatalabb olvasók szórakoztatására szolgál. Mivel a másik regényem, eléggé leköt, ezt az ötletet elnapoltam, ám egy kedves barátnőm tíz éves kislánya nem hagyta annyiban, és arra kért, írjak neki egy könyvet. Ennek a kérésnek aligha lehet ellenállni, még akkor is, ha kezdő íróként, meg egyébként is nem két nap kitalálni, és nyomdakészre varázsolni egy könyvet.
Nos hát belevágtam, és egyre jobban élvezem, ahogy két világ közt lavírozok. Míg egyik oldalon épp az első Világháború kirobbanásáról és következményeiről írok, a másikon lovagok, apródok, és sárkányok kalandjairól. Talán ez az egyik fő ok, amiért érdemes alkotni. Elmerülhetsz olyan világokban, korokban, melyekben másként nem tudnál. Olyan ez mint az utazás. Igen az írás egy utazás...

És, hogy miről szól a könyv? Nos röviden...

Egy lányról, egy elképzelt birodalomban, ahol tolvajként éli mindennapjait, magát fiúnak álcázva; egy lovagról, aki egykor trónörökös volt, de egy szomorú esemény után lemondott ezen jogáról; egy apródról, aki csodásan muzsikál. Hármuk különös találkozásáról, és kalandjairól szól a könyv, melyben rájuk hárul a királyság megmentésének feladata. 
Vajon mit ér egy tolvaj fürgesége, egy lovag bátorsága, és egy apród tiszta szíve, ha ilyen nagy  a tét és az utat a hosszú ideje szunnyadó, de most ébredező sárkányok is nehezítik?

2 megjegyzés:

  1. Igazán kalandos történetnek hangzik, habár az alapja nem új, de hát ez sosem akadályozta az írókat abban, hogy valami remek sztorit hozzanak ki a néhány alapelemből :)

    Szeretem a lovagokat - a tolvajokat már annyira nem - és a sárkányokat is :)

    VálaszTörlés
  2. Lesznek újdonságok :) majd, de igen az alap klasszikus mese

    VálaszTörlés