2016. május 22., vasárnap

Regényt írok 20. rész (Kis előzetes)

Már többször írtam morzsákat, arról, mi is, amin dolgozom, ami miatt ezt  a blogot létrehoztam, ami inspirálja a bejegyzéseimet. :)  Most, hogy a 20. részéhez írtam a bejegyzés sorozatomnak, ideje összefoglalni a regényt. 
Jöjjön, hát a kedvcsináló.

A történetem egy három kötetes sorozat lesz mely a XX. század elejének fiatal társadalmára fókuszál. A szereplők sokféle emberek, különféle helyzetű, sorsú karakterek. A szegény sorsú, álmodozó és törekvő Henry. A családi hagyományokkal szembenő George, aki a grófság helyett a papságot választja. A folyton kétségek közt őrlődő grófkisasszony, Sarah, húga a lázadó Charlotte. És még több fontos szereplő, akik a XX. század elejének ifjai, tele reményekkel, tervekkel. Felnőtté válásuk, azonban tartogat bonyodalmakat, és az álmodozásuk éveit, hamarosan a küzdelmek évei követik. Elkezdődik a háború, és nekik, bármit is tettek eddig, most valóban fel kell nőniük, túlélniük és embernek maradniuk. Akik pedig túlélték a háborút, meg kell próbálniuk továbbélni életüket, és új reményeket ébreszteni önmagukban és egymásban.

A regény három kötetét én azért éreztem szükségesnek, hogy jól elkülönüljön ez a három szakasz.
Az első a boldog béke idők, az ábrándok, a gyülekező rossz; a második a háború kiteljesedése, a küzdelmek; a harmadik a kiábrándultság, útkeresés a végérvényesen bekövetkező felnőtté válás története.

Amennyiben hozzászólás, vélemény kérdés merül fel. Írjátok meg. :) Én nagyon kíváncsi vagyok, hisz legfőképp nektek írom a könyveket.

5 megjegyzés:

 1. Kivételesen rövid leszek :)
  A regény további sorsát illetően milyen terveid vannak? Mármint, miután teljes meggyőződéssel ki tudtad/ki tudod mondani, hogy Igen, kész vagyok.

  VálaszTörlés
 2. az a terv, hogy először e-book formában próbálkoznék vele, mert a rendes könyv drága lenne, ha így népszerű, akkor abból tovább tudnék lépni és valamelyik kiadóval nyomtatott formában is kiadni. :)
  Egyelőre ezt látom a legelérhetőbb megoldásnak.

  VálaszTörlés
 3. Szia! El sem hiszem, hogy végre találtam valakit, aki hasonlóan blogot vezet a könyvírás folyamatáról. Hasonló cipőben járunk azt hiszem, emellett pedig biztosítalak, hogy olvasni fogom a bejegyzéseidet, mert nagyon érdekel, mások hogyan oldják meg ezt a bizonyos "könyvírós blogolást." A történeted nagyon érdekesnek hangzik, főleg a kor miatt, amiben játszódik. Tapasztalat megosztása egymással, blogolás rejtélyei, könyvírás titkai, mindenről szívesen cserélek eszmét! :D Ja, és mellékesen, ha érdekel :) --> avilagmas.blog.hu

  VálaszTörlés
 4. Szia! Nagyon örülök, hogy írtál. :) Mindenféle eszmecserére vevő vagyok a témával kapcsolatban. :)
  Megnézem a blogodat, majd ki is teszem a linkek közé.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) mindenképp cseréljünk majd eszmét! ;)

   Törlés